Domů / Zajímavosti
Kategorie
Výdejny

Valašský chleba, pekařství
 Sehradice 217, 763 23 Sehradice
  Výdej od 12:00 do 14:30!

 

Bůrger
 Školní 3362, 760 01 Zlín
  Výdej od 15:00 do 20:00!

 

Lukovský špajz
 K Lůčkám 401, 76317 Lukov
  Výdej od 14:30 do 17:00!

 

Bowls and Rolls
 Zálešná V 1183, 760 01 Zlín
  Výdej od 14:30 do 19:30!
  !POZOR PONDĚLÍ ZAVŘENO!

 

Cukrárna Vanesska
 Středová 5000, 760 05 Zlín
  Výdej od 14:00 do 18:00! 

 

MAZANÁ VINOTÉKA
 nám. Svobody 118, 763 15 Slušovice
 Masarykovo náměstí 17, 763 12 Vizovice
  Výdej od 15:00 do 17:00!

 

Večerka U Štěpána
 náměstí Míru 47, 76316 Fryšták
  Výdej od 15:00 do 16:00!

 

Řeznictví u Kubíčků
 Příčná 332, 763 12 Vizovice
  !POZOR PONDĚLÍ ZAVŘENO! Výdej od 15:00 do 17:00!

 

JAMAI CAFÉ
 Vlčnovská 2344, 688 01 Uherský Brod
  Výdej od 15:00 do 17:00!
 J.A. Bati 5637, 760 01 Zlín (areál Svitu, budova č. 12)
  Výdej od 15:00 do 16:00!

 

Zdravý svět Luhačovice
Nádražní 275, 76326 Luhačovice
 Výdej od 15:00 do 17:00!

 

Bufet 80. pětka!
 Devadesátá 94, 760 01 Zlín
  Výdej od 13:00 do 14:00!

 

Sociální sítě

Zajímavosti

Co znamená pojem KVASOVÝ CHLEBA?
Kvas – jedná se o zkvašenou žitnou mouku delším procesem kvašení (neobsahuje droždí). Zdrobněle se mu říká kvásek, odtud tedy užívanější termín „kváskový chleba“.

Odkud bereme mouku?
Veškerá mouka pro chleba z naší produkce je odebírána z Mlýna Kelč, který  se zabývá výrobou celého sortimentu pšeničných a žitných mouk. Za více jak 120 let svého fungování se mlýn Kelč stal zárukou kvalitních produktů z pomezí Valašska a Hané.

Jaký je rozdíl mezi tradičním postupem výroby chleba a běžnou komerční metodou?
Chleba připravovaný tradiční metodou obsahuje pouze základní ingredience, tedy mouku vodu a sůl, základem je kvas z žitné mouky. Běžný chleba z komerčních pekáren je doplňován o kvasové koncentráty, droždí, obilné šroty a další „zlepšovací přísady“.